Eilen otettiinkin sitten aika rennosti, ja käytiin pienellä lenkillä ja sitten Porvoossa leikkimässä koirapuistossa Hiiren kanssa. Käveltiin puistolle samaa matkaa, ja oli jo alussa vähän rähinää ilmassa. Tosi nätisti kuitenkin luovuttivat rähinöinnit ja ja puistossakin ihan leikkivät toistensa kanssa ilman rähinöitä koko ajan, kun kiellettiin kaikki pomottaminen molemmilta eli pienikin selkään yrittäminen tai Pyryltä pään laittaminen Hiiren niskaan. Tosi hyvin meni. Olin ihan positiivisesti yllättynyt, kun edellisenä päivänä oli alkanut rähisemään naapurinnaapurin 8v. partacollien kanssa (jonka kanssa ei aikaisemmin ole tullut mitään ongelmaa) ja oli yrittänyt pelkästään pomottaa sitä. No olishan se niidenkin leikki onnistunut, mutta siinä olis pitänyt molemmat omistajat olla mukana kieltämässä kaikki pomottaminen.

Tässä on muutama kuva eiliseltä (kuvaajana Sophie L):

Pyry ja Hiiri tokoilevat, ryhmäpaikallaanmakuun harjoittelua (Hiiri edessä):

Ja muutama kuva Hiirestä ja Pyrystä yhdessä:

Tänään käytiin sitten n. 40-45 minuutin pyörälenkillä Sarvilahden hiekkateillä, ja meni kyllä hienosti. Kyllä se vaan on kaunista katseltavaa, kun porokoira jolkottaa sitä kestävän ja helponnäköistä ravia ihan onnessaan. Pyry vaan menee sellaiseen työmoodiin, ja ei sitä ole paljoa tarvinut opettaa pyörän vierellä juoksemiseen. Tarkoituksena olisi siis että pikkuhiljaa (liikaa rasittamatta) Pyry pääsis ravaamaan rodunmukaisesti pidempiä matkoja, juuri niinkuin se työssäänkin tekisi. Toi aika oli kyllä aika maksimi aika mitä ollaan menty, yleensä on ollut varmaan hieman yli puoli tuntia. Tosin tuostakin ajasta pysähdyttiin pari kertaa ja sitten pääsi siinä välissä leikkimään Sarvilahden kartanolla oleskelevan saksanseisojanartun Pian kanssa. Tarkoitus ei ole kuitenkaan läkähdyttää koiraa, vaan pyöräillä aika leppoisasti ja Pyryn tahtiin, jotta Pyry saa jolkotella ihan omaan rytmiinsä luonnollisesti. Kuitenkin Pyry on vasta sen 15 kk, joten pitää ottaa aika rauhallisesti, ja muutenkin aloitella pikkuhiljaa tätä. Ei olla edes käyty pyöräilemässä säännöllisesti, ehkä jotain viikon välein suurinpiirtein silloin kun on ollut vähän paremmat ilmat (eli viileää ja aurinko ei paista).

Sen olen huomannut että Pyryä voi kieltää tosi vähän, ja se lukee pienimmänkin mun turhautumisen, ja sen jälkeen ei suostu toimimaan ollenkaan mun kanssa. Agilityssäkin jos sanon vaikka "äp" normaalilla äänellä kun tekee väärin, niin aika onnea on jos Pyry suostuu mun kanssa tekemään enää mitään. Pyryllä on oltava pelkästään onnistumisia, muuten motivaatio häviää. Oikein pirteällä äänellä saatan saada sen mukaan vielä puuhaamaan uudelleen. Sama nyt pyöräillessä, kun auto kääntyi juuri sille sivutielle missä pyöräiltiin Pyry edellä ja pyysin Pyryä reunaan (kävellessä toimii hyvin käsky) mutta nyt ei sitten liikkunut ollenkaan, ja yritin vetää pois sieltä auton alta, mutta ei liikkunut sieltä ollenkaan. Sitten vähän ärähdin Pyrylle, ja sitten sen jälkeen alkoikin jumittaminen, Pyry ei ollenkaan kestä tollaisia ärähtelyitä, joiden syytä se ei ymmärrä (puuhaa vaan keskenäs, mä en tee sun kanssa enää mitään). Sitten se tosiaan hidasteli, ja rupes pysähtelemään ja motivaatio ravata katosi, ja tietenkin turhautuneena yritin saada sitä liikkumaan.... ja sitten se rupeaa tapansa mukaan kulkemaan ihan mun takana (mikä pyöräillessä ei ehkä oo se ihannepaikka), "kun sä kamala diktaattori käsket mun menemään täällä, niin sitten menen".. joo no vähän aikaan kesti kun en huomioinut Pyryä ollenkaan ja sitten iloisella äänellä kannustin kun se alkoi tulemaan sieltä pyörän takaa pois, ja sitten sain taas motivaatiota Pyrylle takaisin ja sitten se ravasi taas siinä vierellä. Joskus vähän turhauttaa toi sen lukkoon meneminen ja selvä mun rauhoittelu, kun tahtoisin toimia, ja olis kiva jos se ei ottais niin itseensä mun ärähdyksiä.

Vähän harjoiteltiin pienesti agilitylähestymisiä. Eli takaa esteelle tuloa sekä viemistä takapuolelta etukautta esteelle sekä vähän keppejä. Kepit alkaa menemään aika hyvin. Sitten harjoiteltiin vähän tokoa; sivulletuloa, seuraamista, sivulletuloa matkan päästä, maahan menoa, ja siirtymistä Pyryn vierestä siten, että Pyry joutuu tulemaan mun viereen uudelleen (pitäisi joskus onnistua silleen että liikuttaa tosiaan vaan sitä takapuolta - tässä ei vielä onnistuttu).