Tänään oli agilityharkat, ja harjoiteltiin eri esteitä ja eri kulmista esteille menoa. Kontaktiesteet meni aika hyvin, varsinkin puomi. A-esteellä Pyry meinaa tulla liian vauhdilla alas, eikä ehdi pysähtymään kontaktilla. Sitä pitää vaan harjoitella. Keppejä harjoiteltiin siten että Pyry omatoimisesti osaisi mennä kepeille, etten aina ohjaa suoraan kepeille. Putki meni loistavasti ja myös eri kulmistakin. Muuriestettä ei jostain syystä hiffannut, kun yritin saada sen päin-käskyllä menemään muurin yli, niin jotenkin vierasti sitä. Aika paljon nyt leikin vetolelulla Pyryn kanssa tauoilla, niin saatiin pidettyä aika hyvin vire päällä, ja Pyrylläkin oli kivaa koko ajan tehdä jotain mun kanssa.

Lopuksi tehtiin useamman esteen sarja, jossa piti mennä maahanpudotettujen hyppyesteiden yli (2 kpl), taivutettuun putkeen ja siitä hyppyesteellä ja käännöksen kautta viimeiselle hyppyesteelle. Tässä harjoiteltiin oman vartalon käyttöä ja tekniikkaa, miten kannattaa ohjata koira, ja tietenkin nopeutta. Sitten tehtiin sama toisin päin, eli hyppyesteeltä käännös toiselle esteelle ja siitä putkeen ja siitä vauhdilla kahdelle hyppyesteelle. Sitä voitaisiin harjoitella sitten tällä viikolla kotiesteillä ja varsinkin sitä tekniikkaa ja missä asennossa ohjaa koiraa. Huomattiin että ohjaan "väärällä" kädellä Pyryn tietyssä kohtaa estettä, jolloin Pyry kyllä meneekin esteen yli. Kokeilin toista (helpompaa kättä) ja Pyry on niin tottunut toiseen käteen, ettei helpomman kautta mennytkään esteen yli. Eli sitä pitää harjoitella, samoin kuin esteellä kääntymistä menosuuntaan ja omaa nopeutta että pysyn koiran perässä. Muuten meni hienosti, Pyry ei karannut kenenkään luo. Yhden juoksemista alkoi liian intensiivisesti katsomaan, jolloin kielsin, ja keskittyi taas minuun.

Vähän harjoiteltiin harkkojen jälkeen kotona seisomista naksuttelemalla, ja seisoikin todella nätisti. Tätä pitää vaan jatkaa ja harjoitella. Samoin jaksaa odottaa naksuttelemalla paljon pidempään. Katsotaan miten huomisissa mätsäreissä menee. Huomenna on sentään vähän viileämpi päivä, niin ei pitäisi läkähtyä auringon kuumuuteenkaan.

Tänään tuli sitten kaukaisemman naapurin-aina-vapaana-koira taas luokse, vaikka isäntä oli pihassa ja huomasi että mentiin ohi. Eikä siis edes katsonut, että koiransa lähti taas meidän luokse. Eipä siinä mitään, muttakun Pyry meinasi alkaa astumaan tätä koiraa, ja koira oli ihan mukana hommassa. Sain kyllä Pyryn aika helposti pois nartun päältä, ja sitten lähdin viemään Pyryn kanssa narttua takaisin kotiin ja sain tosiaan selville, että se on tosiaan narttu ja vielä sillä on juoksut. Voisi kyllä pitää kytkettynä edes silloin narttunsa. Hyvä että ehdin oikeasti väliin, ettei seuraavaksi olisi tullut pikku-Pyryjä maailmaan. No siitä vielä seuras se, että Pyry vinkui koko loppumatkan kotiin ja yriti takaisin ja jumitti metrin välein. Nice

Huomattiin tänään että Pyrylle on toiseen palliin tullut turvotusta ja iso punainen kohta. Myöhemmin tänään huomattiin, että oli useampi läiskä, mutta turvotus vähentynyt ja kirkkaan punainen kohta mahan ihoon. Pitää huomenna aamulla vielä katsoa, ja soittaa sitten eläinlääkärille että mitä pitää tehdä, jos se vielä pahenee. Eilen annoin punkkivalelulioksen, tuli vaan mieleen että voisko johtua siitä. Aikaisemmin ei ole tullut mitään allergista reaktiota siitä aineesta ja hassua jos sitä tulisi aivan eri paikkaan kuin liuos on laitettu. Tästä lisää tietoa kun asia kehittyy.