Tänään käytiin Iitissä näytelmöimässä ryhmänäyttelyssä. Meillä ei ollut apujoukkoja mukana, ja aika hyvin pärjättiin ilmankin. Pyry ei stressannut ollenkaan, eikä tullut stressihilsettä. Ihan mukava näyttely oli kaikenkaikkiaan, mielestäni oli hyvin tilaa liikkua ja kehään pääsi hyvin. Oltiin puoltoista tuntia ennen meidän kehää paikalla, ja oltiin suurimman osan ajasta toisen junnu-urosporon kanssa vierekkäin. Vähän rähinää meinas tulla, mutta Pyry ainakin luovutti rähinät kun kielsin. Olen tosi ylpeä hauvastani. Tosi hyvin meni muutenkin koko paikassa liikkuminen, aika hyvin jätti muut koirat rauhaan. Ei ees rähissyt enää kilpakaverille, vaikka sieltä tuli murinaa ja haukkua. Sitten kehässä Pyryä ei sitten ollenkaan kiinnostunut tehdä mun kanssa mitään. Yhteisjuoksussa nenää en saanut irti maasta ja hyvä jos sain mitattaessa ja hampaita tuomarin katsoessa nenän irti maasta. Sain kyllä pyyhkiä kuolaa pois Pyryn huulista just ennen kehää kehän vierellä, että luulen vahvasti että siellä oli juoksuinen narttu, tai sellainen jolla on juuri alkamassa tai loppumassa juoksut. Seisoessa Pyry ei todellakaan olis halunnut olla kehässä, ehkä en ollut kovin selkeä kehässä tai ennen sitä tms. Seisoi ihmeellisissä asennoissa, ja en oikein pystynyt korjaamaan sen asentoja. Pyryähän voi korjata vain pari kertaa ilman että se kokonaan luovuttaa, tai sitten ei ollenkaan, riippuu sen mielentilasta. Kilpajunnu-uros oli vähän innokas, ja hyppi ja pomppi jonkin verran. No meidän esitys meni kuitenkin jotenkin hyvin (esiintymisestä riippumatta):

Iitti 9.6.2012, tuomarina Tapani Pukkila:

"Hieman lyhyt. Pyöreä kallo ja vielä narttumainen pää. Hyvä kaula. Jyrkkä lantio. Sopivat kulmaukset ja raajaluusto. Liikkuu hyvin. Hyvä karva ja luonne. Rodunomainen lähestyttäessä. Koko 54 cm. " JUN EH

Odotinkin että Tapani Pukki saattaisi mitata Pyryn, joten saatiin sitten tuossa virallinen mittauskin. Olen erittäin tyytyväinen arvostelusta, vaikka esiintymisessä on parantamisen varaa. Pitää vaan saada jotenkin Pyry innostettua siihen seisomiseen kehässä. Ensi viikonloppuna sitten onkin KV-näyttely Kotkassa sunnuntaina, saa nähdä miten menee. Ainakin meidän Junnu-urosluokassa on tuo sama junnu-uros kuin tänäänkin. Pitää vaan kovasti harjoitella kun vaan kerkeää (pitäisi harjoitella myös agility-lähestymisiä ja toko-liikkeitä). Vähän oon miettinyt että miksi on pitänyt ilmoittautua KV-näyttelyyn, kun ei välttämättä olla kuin H:n arvoisia, eikä olla harjoiteltu esiintymistä tarpeeksi. No ei enää voi tälle mitään, kun on ilmoittautumismaksut maksettu, se on vaan pärjättävä ja yritettävä parhaansa mukaan. Meillä onkin Leila Kärkäs tuomarina, jonka olen ymmärtänyt olevan hyvin tiukka tuomari. Ainakin saadaa kokemusta, jos ei muuta. Kuitenkin oon ajatellut, että KV-näyttelyssä pitäisi ehkä osata hyvin käyttäytyäkin, joten vähän hermostuttaa mennä sinne esiintymään Pyryn kanssa.