Nyt on eletty jo kohta kuukausi uutta vuotta, ja Pyrykin on vain muutaman kuukauden päästä vuoden ikäinen. Ollaan taas aloiteltu viikkotreenit ja niissä on mennyt todella hyvin. Pyry pystyy hyvin työskentelemään muiden koirien ollessa metrinkin päässä.

Ollaan käyty monta kertaa viikossa (kaupassa käynnin yhteydessä) kaupungilla lenkillä, niin Pyry ei enää ole haukkunut muille koirille. Tosin täällä meidän kulmilla kun niitä koiria tulee vastaan ehkä kerran viikossa, niin sitten kun sattuu se koira tulemaankin vastaan niin silloin tulee puhkumista ja vähän urinaakin. Tätä pitää siis jotenkin harjoitella enemmän. Silleen vähän hankalaa kun niitä koiria ei täällä tosiaan tule vastaan kovin usein.

Se ollaan huomattu nyt, että muiden kävelyttäessä Pyryä, se käyttää kyllä heti hyväkseen tilanteen, ja alkaa vetämään ja korvat katoaa tyystin. Pitää kyllä tota alkaa harjoittelemaan vähän enemmän.

Käytiin viime viikolla harjoitusten yhteydessä hevostallilla, ja hienosti ei reagoinut hevosiin ollenkaan kun käytiin aitausten vieressä kävelemässä. Mutta sitten, kun tultiin kahvilta ja piti mennä autolle, niin pari hevostyttöä talutti just hevosia suoraan meitä kohti ja silloin tuli vähän haukuntaa. Nopeasti siis lähdin kauemmas hevosista Pyryn kanssa, niin sain siihen kontaktia ja sen hiljenemään siksi aikaa kun hevoset meni ohi.. Asiaa ei tosin auttanut että ne hevostytöt vihelteli ilmeisesti hevosilleen, koska Pyry kiinnitti vielä enemmän huomiota niihin. Pitää kyllä muistaa seuraavan kerran katsoa vähän tarkemmin, ettei kukaan ole hakemassa tarhasta hevosta sillä hetkellä kun yritän viedä Pyryä autoon. No kun hevoset olivat menneet ja mentiin autolle, niin siinähän vaiheessa Pyry oli ihan jännittyneessä tilassa ja sitten läheisessä aitauksessa hevonen tuli vauhdilla siihen aidan viereen, milloin Pyry sai hirveän slaagin ja rupes huutamaan sille, enkä meinannu mitenkään saada sitä autoon. Että jei, siinä meni se aikaisempi hyvä kokemus hevosista. Pitää seuraavan kerran tosiaan taas käydä kattelemassa niitä hevosia ja sit vaan tarkastaa ettei niitä hevosia haeta juuri samaan aikaan.

Tässä muutama kuva eiliseltä: