Nyt on ilmoittauduttu Loviisan koiraseuran koulutuksiin. Huhtikuun loppupuolella alkaa meillä alkeisagility tiistaisin, ja sitten kesäkuun alussa alkaa alkeistokoilu torstaisin. Varmaan nuo Heinlahden viikkoharjoitukset jätetään siksi aikaa, tai ei ainakaan joka kerta mennä sinne noitten koulutusten aikana. Nuo Heinlahden harjoituksethan siirtyivät nyt sitten keskiviikolle, joten en mielellään ihan peräkkäisinä päivinä harjoittelisi. Tosin Heinlahdessa enemmän harjoitellaankin toimimista muitten koirien läheisyydessä, mikä meneekin ihan hyvin. Katsotaan josko nuo Loviisan koulutukset auttais meitä pääsemään mukaan joihinkin Loviisassa järjestettäviin ryhmiin.

On se hyvä että asutaan täällä vähän sivussa.. vai onko.. Nyt keväällä on ollut vähän tuskaista nuoren uroksen kanssa, kun mennään kaupunkiin tai koulutuksiin, niin nenää ei meinaa saada maasta, ja pystyy nykyään merkkaamaan ihan vauhdissa. Meillä päin kun ei hirveästi narttuhajuja ole täällä. Kyllä tänäänkin viikkoharjoituksissa meni muuten hyvin niin kauan kun tehtiin töitä, mutta sitten kun piti odottaa vuoroaan tms, niin sitten alkoi se haistelu, eikä sitä meinannut saada keskeytettyä ollenkaan. Työn takana se oli. Tässä tapauksessa olis tietty se panta valjaiden sijaan ihan jees, kun pystyisi nostamaan sen pään sieltä maasta helpommin.

Tänään harjoiteltiin maahan menoa. Ensin istumisasennosta ja sitten seisaaltaan maahan menoa. Seisaaltaan maahanmeno on ollut meillä ihan hyvä, mutta Pyry on aina silloin tullut pari askelta eteenpäin mennessään maahan, ja nyt saatiin sekin pois kun saatiin apua ohjaajalta tähän. Pitää vaan pyytää maahan tässä vaiheessa ihan läheltä, ettei Pyry pysty menemään eteenpäin. Sitten harjoiteltiin hyppyä, mikä meni ihan hyvin silloin kun Pyry oli täysillä mukana, tässä tosiaan jouduttiin odottamaan vuoroa, jolloin Pyry vaipui hajujen maailmaan, ja sai herätellä vähän aikaa että sain sen messiin. Hienosti kyllä hyppäs. Päästiin hyppäämään siis aikuisten esteitä, kun Pyry on nyt yli vuoden

Hienosti Pyry kyllä suhtautuu muihin koiriin harjoituksissa, vaikka koskaan ei oikein taida olla samat koirat paikalla. Vaikka muut saattaisi murista tai haukkua tai sinkoilla, niin Pyry ei reagoi mitenkään erikoisemmin niihin, katselee vain.

Olen nyt muutaman kerran pyytänyt että ohjaajat (kun tulevat aina alussa tapaamaan koiria) vähän kopeloisivat Pyryä, kun mennään näyttelyyn ensi kuussa. Eli hyvin antaa koskea, mutta sitten kun pitäisi katsoa hampaita, niin Pyry alkaa peruuttaa pois, eikä meinaa antaa tehdä sitä (ainakaan seisten). Kävi nyttekin maate, ja onneksi ohjaaja yritti uudelleen vielä seisten katsoa hampaita. Yksi miesohjaaja ja yksi naisohjaaja on nyt katsonut noita hampaita, ja molemmilla kerroilla rimpuili. Mitenköhän tuon saisi opetettua, kun antaa kaikkien tuttujen kyllä katsoa. Pitää kysellä vastaantulijoilta, että tarkistaisitko hampaat

Meillä siis on se ensimmäinen näyttely 22.4. sunnuntaina Kouvolassa. Käydään nyt ehkä ensi viikonloppuna Vantaalla mätsärissä, ja sitten 21.4. lauantaina käydään kuokkimassa Loviisan näyttelyssä, ja tottumassa koirapaljouteen. Nyt pitäisi näyttelyhihnan kanssa harjoitella kävelyä, ravia ja seisomista. Eri asia se sitten on, kun on sata muuta koiraa myös paikalla. Eninten mietityttää ravaaminen muiden koirien kanssa ja sitten tuo tuomarin hampaiden katsominen. Seisoa Pyry osaa hienosti (jalat on yleensä tosin liian edessä).  Toivotaan ettei tule hirveä katastrofi tuosta näytelmöinnistä. Olisi kyllä kiva jos sitä pääsisi jotenkin harjoittelemaan.

Haluaisin kovasti kesällä lähteä Lappalaiskoirien kesäleirille, mutta katsotaan että saanko sinne meille seuraa mukaan.

Olen nyt katsellut noita luonnetestejä, ja katsotaan että oliskohan Pyry tarpeeksi aikuinen vuoden päästä, jos vaikka osallistuttaisiin sellaiseen. Tässä vaiheessa tuntuu ainakin, että nuo luonnetestin erikoiskokeet ei hirveästi kuormittaisi Pyryä, ja osaisi se niissä toimia hyvin, mutta parempihan se on mitä varmempi ja vanhempi Pyry on kokeen aikana.

Ai niin.. Pyrystä lähtee edelleen karvaa... järkyttäviä määriä..