Meillä oli tiistaina viimeinen agilitytunti alkeissa, ja mentiin taas rataa, ja saatiin ohjeita missä kulmassa, ja millaista valssia kannattaa missäkin harjoittaa. Pyry meni mun mielestä hyvin ekan kerran. Sitten ohjaaja halusi että ohjaan vähän kauempaa, niin eihän se kepeillä onnistunut ainakaan. Valssit onnistui hyvin ja takaakiertämiset ja hypyt ja tunnelit. Ainoastaan kontakteilla pitäisi edelleen petrata.Puomin kontaktilla sain pysähtymään, mutta aina melkein takajalat tuli alas puomilta kun piti pysähtyä ja A-esteellä tulee liian vauhdilla alas. Sitä harjoiteltiin vähän enemmän sitten että saatiin Pyry vähän hitaammin tulemaan alas. Meitä oli viimeisellä tunnilla vain kaksi osallistujaa, onneksi olivat samankokoiset koirat, niin esteet sai olla samassa kohtaa (porokoira ja aussi).

Oli aika lämmintä, joten Pyry väsähti aika nopeasti ja keskittyminen häiriintyi. Mutta hyvin meni mun mielestä. Alussa oli siellä joitain pentuja, esim. (vajaa vuoden oleva) ISO "uroshusky, jonka ohjaaja laittoi sitten autoonsa - takaluukku auki. Sieltähän se tuli sitten ja suoraan meitä kohti. Sain sen kuitenkin pysymään pois meidän luota, kun huusin sille "POIS!" -sanaa ja huidoin sitä pois päin. Vähän olen ylpeä itsestäni, kun harvoin tuo onnistuu.

Torstaina meillä oli tokoa, ja saatiin taas neuvoja seuraamiseen ja maahanmenoon ja muihin tokoon liittyviin asioihin. Meillä pitäis harjoitella seuraamista lyhyemmissä harjoituksissa, jotta Pyry pysyy mukana. Kuulemma kontakti oli hyvä. Luoksetulo sivulle meni hyvin, mutta Pyry tulee vähän verkkaisesti, joten pitäisi harjoitella innostamalla Pyryä tulemaan vähän nopeammin sivulle. Maahan meno ja makuu pidemmän aikaa onnistuu hyvin, vaikka liikun ja menen kauemmas seisomaan. Pitää vaan nyt harjoitella pidempiä aikoja.

Sunnuntaina, tänään oli sitten Kotkassa se KV-näyttely ja oli siellä kyllä koiriakin. Aika hyvin meni odottelu ja Pyry tottui aika nopeasti, varsinkin kun sai grillimakkaraa Siellä satoi aivan kaatamalla, ja onneksi oli sadetakit ja sateenvarjo, niin Pyrykin sai olla sateensuojassa. Pyryn mielestä tosin sade oli ihan kökköä (tuomarikin naurahti Pyryn korvia kun se olivat ihan joka suuntaan "haja-asentoiset"):

 

Pyry sai arvostelun EH2, tuomarina Leila Kärkäs:

" Hyvät mittasuhteet omaava uros jolla oikealinjainen pää. Silmät voisivat olla tummemmat. Sopivat etukulmaukset ja luusto. Takaa niukemmin kulmautunut, luisu lantio. Liikkeessä turhan korkea-asentoinen häntä. Hyvä rintakehä ja etuliike. Taka-askel jää lyhyeksi. Hyvä karva, esiintyy hyvin."

Kuvassa alla ekana Ahonkujan Klova, Kirjokannen Maailmankoijari ja vikana Pyry:

Alla Ahonkujan Klova, Tankki:

Pyry antoi tosi hienosti kontaktia kehässä ja esiintyi hienosti minun mielestä. Lopuksi tuomari vielä sanoi että arvosanaan vaikutti juurikin tuo luisu lantio, mutta esiintyi todella hienosti. Pyry antoi hienosti tutkia itsensä ja näytti hampaat hienosti. Minun hieno pupsi