Käytiin jopa Kennelliiton valmennusrenkaan SM-Tokoihmisen Sirke Viitasen (ja upeiden bortsujen) valmennuksessa, ja suurin asia näyttää olevan Pyryn innostaminen tehtävään asiaan. Pyry kun on tunnetusti hyvinkin viilipytty ja innostuu silleen hiljalleen asioista, paitsi jos kyseessä on muut koirat tai Nekku. Mut ehkä en voi nyt Nekkua sitten ottaa tuonne valmennukseen mukaan. Harjoiteltiin myös seuraamista ja istumista, ja seuraaminen meni ihan nätisti (ja istuminenkin) mutta tiettyä innokkuutta Sirke toivoi niin minulta ja Pyryltä. Itse kun olen niiiin tasainen, niin ei välttämättä koirakaan innostu helposti. Kanapalkalla Pyry kyllä toimi, mutta ei niin innokkaasti, joten minulle ehdotettiin lelupalkkausta. Tässä pitäisi sitä sitten harjoitella pikkuhiljaa. Kolmen viikon päästä on uusi valmennuskerta, joten katsotaan ehditäänkö siihen mennessä saamaan enemmän innokkuutta itseemme.

Sunnuntaina synttäreilläni kävi myös Janin serkku (järkkärin kanssa) koirineen ja sai otettua muutamia aika hyviä kuviakin:

Poseeraus:

Köyrykävelyä:

Lepäystauko:

Viestintää Iinekselle (porokoira kun on alkukantainen rotu, niin eleet ovat myös hyvin vivahteikkaat):

Tykkääköhän Iines musta vai ei...?

Käytiin myös tossa eilen kävelemässä Loviisassa, ja muiden koirien näkemiset ja ohitukset menivät tosi hyvin. Vähän tuli puhkua ja puhinaa, mutta ei haukkua ja sain kiellettyäkin tuosta toiminnasta, silleen että katsahti minua ja lopetti sellaiset puhinat. Ihanaa!

Toissa päivänä käytiin kävelemässä naapurustossa, jossa tavattiin naapuri, joka on kasvattanut Collieita 20 vuoden ajan. Sain Pyryn myös heidän pihaa ohittaessa hiljaiseksi, kun tuo heidän Collie tuli näkyville. Naapuri sitten kehui Pyryn hyvälaatuista karvaa, ja oli sitä mieltä Pyry ei niinkään pelkää lapsia (hänenkään lastaan joka siinä pyöri) vaan on vain niin kovin herkkä reagoimaan kaikkeen. Lisäksi myös puhui siitäkin, että kyllä noilla alkukantaisilla roduilla on niin paljon selkeämpi ja laajakirjoisempi tuo elekieli, verrattuna varsinkin noihin jalostetumpiin rotuihin.