Nyt olen ollut pari viikkoa lomalla, ja huomenna alkaa arki. Jani on ollut neljä viikkoa nyt lomalla, joten voi olla että Pyrylle tulee olemaan aika tiukkaa jäädä tänne kotiin yksin työpäivien ajaksi. Pyry on joutunut olemaan välillä yksin kotona lomienkin aikaan, mutta ei kuitenkaan kovin pitkiä aikoja. Tarkoituksena olisi jättää Pyry myös nyt koko päiväksi koko taloon vapaana eikä pentuportin taakse, niin tulee olemaan kovinkin erilaista täällä oleminen. Jätän kuitenkin normaaliin paikkaan varmuuden vuoksi paperit jos vaikka ei pystykään pidättämään koko aikaa. Aika hyvinhän Pyry nykyään pidättääkin, ja ennen lomaakin jo pidätti koko työpäivän ajan, mutta silti kivempi löytää niitä lätäköitä vain yhdestä paikkaa, kuin etsiä koko talo läpi.

Kovasti ollaan loman aikana käyty sosiaalistumassa Loviisassa ja kerran Porvoossa. Porvoossa käytiin Jästin ja emännän Suskin kanssa kävelemässä Maariin (ehkä kirjoitin tämän oikein..) ja takaisin. Maarissa on siis sellainen agilityesteharjoittelupaikka, jossa mekin käytiin sitten harjoittelemassa. Pyry menee todella rohkeasti lähes mille esteelle tahansa. Putken läpi menee loistavasti (saatiin Jästikin tulemaan Pyryn perässä putkeen), esteiden yli ja renkaan läpi menee hyvin. Tosin renkaan läpi ei suostunut menemään mun näyttämää kautta, vaan kiersi toiselta puolelta ja hyppäsi läpi. Heiluvalle tasolle ja kiikkuun meni hyvin ja "pöydälle". Pyry kyllä loistaa tuollaisissa paikoissa, vaikka muualla on ehkä jotain korjattavaa.

Pyry ja Jästi Maarissa

Jos keväällä alkaa Loviisassa agilityn alkeet, niin mennään ainakin kokeilemaan. Olen ollut yhteydessä Loviisan Seudun koirat ry:n, ja sieltä lupailtiin että jotain kurssia ehkä saataisiin, kun kyselin myös jäljestyksestä ja tokosta. Tarkoituksenahan on saada jotain yhteistä puuhaa Pyrylle ja minulle, ihan sen takia että yhteistyö paranee normaalissakin elämässä ja porokoira työkoirana tarvitsee jotain enemmän puuhaa kuin vain normilenkit. Kilpailutavoitteitahan ei ole, enkä usko että sellainen sopisi meille. Enemmän siis olen kiinnostunut noista harrastusmielessä. Agilitystä sen vuoksi, että Pyry suorittaa noita esteitä aika helposti. Jäljestys tosin tuntuu olevan todella Pyryn alaa, ja innostuukin kaikesta missä saa käyttää hajuaistiaan. Toko olisi taas meidän yhteistyön kannalta kannattava harrastus. Mutta saas nähdä mitä vielä keksitään. Sillä välin Pyry tuo aamulehden aina kotiin ja iltaleikkinä on lelun etsintää hajuaistin avulla kotona ja kaikkea muuta leikkiä. Arkitottelevaisuutta harjoitellaan sitten aina välissä.

Tänään käytiin myös Loviisassa kävelemässä jotta bongattaisiin muita koiria ja päästäisiin siedättämään Pyryä niihin (sekä ihmisiin, lapsiin, lastenvaunuihin yms). Tarkoitushan on syöttää kanaa Pyrylle silloin kun näkee toisen koiran tarpeeksi kaukaa, ettei reagoi siihen vielä (haukkumalla, nostamalla karvoja pystyyn), jotta muista koirista tulee positiivinen mielikuva ja palkitsen sitä siis siitä reagoimattomuudesta ja hiljaisuudesta. Yleensä mennäänkin hieman sivuun, ettei toinen koira tulisi suoraan kohti. Kaksi koiraa löydettiinkin ja meni namuttaminen ihan hyvin ja Pyry pysyi hiljaa ja vain katseli niitä. Mutta sittenhän toiset koirat huomasivat Pyryn ja olivatkin vapaina(!) ja lähtivät tulemaan luokse. Siinä sitten oli se siedättäminen. No omistaja huusi että ovat ystävällisiä. Pyry nyt kerkesi vain pari kertaa haukkua ja pörhisteli vähäsen, ja sitten tutustui innolla uusiin kavereihin (minulla tietty hihna löysällä). Eipä siinä olisi voinut estääkään tapaamista ettei olisi Pyrylle jäänyt huono maku suuhun. Kyseessä oli Casey cavalier ja Valtteri mopsi, ja tosiaan ihan iloisia koiria. Tosin jos olisivat lähestyneet aggressiivisesti, niin sittenhän olisi pitänyt mennä siihen väliin ja hätistellä pois. Lopulta käveltiinkin Caseyn kanssa jonkun matkaa rauhassa etiäpäin. Mutta ensi viikolla sitten uudestaan kokeilemaan onnea, ja toivotaan että muut koirat olisivat kytkettyinä ja saataisiin oikeesti siedätettyä kauempaa noihin koiriin.

Olen lukenut kaikkia neuvoja että pitäisi käyttää räminäpurkkia tai kovistella koiraa (ottaa poskista kiinni tms) kun koira räyhää muille koirille, mutta noista asioista olen kyllä todella eri mieltä. Voi ehkä siis toimia dominoivan koiran kanssa, mutta kun on koira joka on epävarma näkemästään, niin nuo keinot kyllä vahvistavat sitä epävarmuutta ja se alkaa pelkäämään enemmän. Ja Pyryllähän se on epävarmuutta muihin koiriin ja ihmisiin ja etenkin lapsiin. Mutta ehkä tuo minun metodini auttaa, ainakin näyttää auttavan, kun pikkuhiljaa siedättyy näkemään muita koiria ja lapsia.

Ostin muuten upouuden farmarin. Ensi viikolla pitäisi saada sen, ja sitten Pyry pääsee takapenkiltä takaosaan. Se on aika hyvän tilava takaosa, ja suunnittelin koirahäkin hankkimista sinne. Sitten olis vähän vähemmän tilaa siellä heilua ja sitten saisi myös ostoksia laitettua myös sinne takaosaan. Toivottavasti ehkä paranis tuon Pyryn huonovointisuus siellä takaosassa, varsinkin kun saisin sen häkin sinne.

Pyry viime viikon perjantaina painoi eläinkaupan vaa'alla 15 kg, ja omalla mittauksella oli n. 50 cm. Pitää vaan tässä tänään yrittää myös uudestaan mitata, jotta näkisi olisiko tässä vielä kasvanut.

Yritän laittaa myös kuvia tässä tänne, mutta jotain ongelmaa on tässä vuodatuksessa, kun kuvat eivät meinaa mennä perille.

Tässä on vihdoin ne kuvat, ja tuossa ennen loman loppumista käytiin Myrskylässä tervehtimässä Verttiä

 

ja muutama kuva samalta viikolta kun käytiin lenkillä