Tänään käytiin siis aivan ensimmäisellä virallisella alkeistoko-tunnilla. Oikeastaan tokoa ei olla päästy ohjatusti kunnolla harjoittelemaankaan. Ollaan oltu pentukursseilla ja viikkoharjoituksissa, joissa on sivuttu noita asioita, ja harjoiteltu sivulle istumista, seuraamista ja muuta, mutta aika pienessä mittakaavassa.

Sain kyllä hyviä vinkkejä siihen, mitä pitäisi harjoitella. Harjoiteltiin istumista (sivulle), ja sitten saatiin Pyryn kanssa kotitehtäväksi harjoitella sivulle tuloa siten, että käännyn askeleen kulman, ja koiran pitäisi pystyä tulemaan sivulle periaatteessa vain liikuttamalla takapuoltaan. Tässä onkin haastetta, enkä edes ole ajatellut että tuota pitäisi osata harjoitella. Sitten harjoiteltiin maahan menoa sivulta sekä seisomasta Pyryn kanssa. Meni ihan hyvin. Välillä pidettiin vähän taukoja kun Pyry ei hirveästi kestä toistoja ja leikittiin välillä vetolelulla. Lisäksi harjoiteltiin luoksetuloa.

Sitten harjoiteltavaa/mietittävää seuraavaan tuntiin mennessä. Pitäisi miettiä että haluaako koiran tulemaan sivulle luoksetulossa ensin eteen istumisen kautta (PK-puolella) vai suoraan sivulle. Päätin että rupea pyytämään Pyryä suoraan sivulle tokossa, kun pyydän sen luoksetulossa sivulle. Sitten meidän pitäisi harjoitella enemmän edestä sivulle tuloa (meillä viereen-käskyllä), tämän harjoittelemisessa on ollut taukoa, kun Pyry on tullut sivu-käskyllä takakautta sivulle. Ja pitäisi päättää haluaako koiran takakautta vai etukautta sivulle tokokokeessa. Myös pitää harjoitella maahanmenoa seisomisen kautta, ja erikseen istumisen kautta. Lisäksi puhuttiin kouluttajan kanssa siitä, että Pyryllä on hyvin vahvana käsimerkit, ja että teen käsimerkin ja suullisen käskyn saman aikaisesti. Tätä pitäisi alkaa harjoittelemaan siten, että sanon ensin käskyn, ja sen jälkeen avuksi annan käsimerkin tarvittaessa, ei samanaikaisesti, siten saadaan vahvistettua suullista käskyä käsimerkin sijaan. 

Suunnittelin että perjantaina voitaisiin harjoitella vähän noita juttuja, ja sitten pääpaino on näyttelyharjoittelussa kuitenkin, kun lauantaina on Iitissä se näyttely. Sitten sunnuntaina voitaisiin taas harjoitella vähän tokoa ja vähän agilityä jos on nätti päivä. Ja maanantaina pitäisi harjoitella taas agilityä.