Tänään agilityssä käytiin läpi kontaktiesteiden kontaktiosuutta, keppejä, suoraan eteenpäin menemistä sekä tunnelia.

Kepeissä apuna on alkeissa ns. verkot, jotta koira oppisi pujottelemaan ilman ohjaajan käden apua kepit. Alkuun ja loppuun laitettiin namit.. se tosin johti siihen, että Pyry etsi myös matkan varrelta nameja. Pari kertaa hyppäsi verkon yli, mutta muuten meni tosi nätisti. Pitäisi ehkä hankkia kepit, jotta pääsis harjoittelemaan.

Eteenpäin ilman ohjaajaa pitäisi harjoitella enemmän, Pyry ei ihan hiffannut harjoituksissa että pitäisi katsoa eteenpäin (ei minuun) ja että pitäisi mennä vauhdilla namien luo eteenpäin. Päätin käyttää sanaa "päin" tässä tilanteessa. Illalla harjoiteltiin tätä lisää, ja tuntui tajuavan aika hyvin lopulta. Tätä ajattelin myös huomenna harjoitella Pyryn kanssa meidän pihalla.

Kontaktiesteet on puomi ja A-este. Näissä ei pitänyt vielä mennä yli, vaan piti mennä kontaktiesteen alkuun ja saada koira siten, että takajalat on esteellä ja etujalat esteen edessä ja saada koira ilmeisesti ottamaan kontakti maahan (koira katsomaan maahan). Aluksi en tajunnut tätä, mutta pääsin lopulta jyvälle. Ennen tätä puomi- kontaktiestettä jouduttiin pitämään pidempää taukoa, niin Pyryllä oli hieman keskittymisongelmia, ja lisäksi sen mielestä liian monen toiston jälkeen kaikki oli tylsää, niin oli vaikea saada Pyry tekemään kuten halusin. Lisäksi kun pidin sitä hihnassa, niin Pyry herkästi rupesi vastustamaan kaikkea tekemistä jos en palkannut sitä tai se ei tajunnut mitä piti tehdä. Jouduin palkkaamaan muusta, eli pistin välillä istumaan tai maahan, että joku mielenkiinto jäi. A-esteellä aika hyvin hiffasi mitä piti tehdä, ja harjoiteltiin sitä pään pitämistä alhaalla. Tunneli/putki oli helppo juttu Pyrylle, sitähän oltiin jo aikaisemmin harjoiteltu, joten pyrin tässä saamaan Pyryyn enemmän nopeutta ja onnistui ihan hyvin.

Lopulta harjoiteltiin esteen kiertämistä takakautta, tässä ajattelin käyttää sanaa "takaa". Tätä voisin myös huomenna harjoitella Pyryn kanssa, jos saan jostain kyhättyä jotain väliaikaisesteitä..

Nyt pitäisi keskittyä vähän enemmän harjoittelemiseen, joten jätetään viikkoharjoitukset väliin huomenna (olis ollut koirakävely), ja harjoitellaan noita agilityasioita, varsinkin pitäisi kontaktiesteitä, esteen kiertämistä ja eteenpäin menemistä.

Lisäksi pitäisi oikeasti seuraavalla kerralla muistaa ottaa mukaan vettä molemmille, namialustoja harjoitteluun sekä lelu, jotta saisin pidettyä Pyryn mielenkiintoa yllä, ja välttää paljon toistoja. Pyry ei muuten rähissyt ollenkaan muille. Kahdelle villakoiran tapaiselle tuli tappelua, jolloin Pyry kyllä kommentoi asiaa, mutta muuten oli aika hiljaa. Vähän tosin piippasi odottaessa. Sitten kun tuli seuraavan kurssin ryhmäläisiä koiriensa kanssa, niin niillehän Pyry sitten ärisi, kun eiväthän ne kuuluneet meidän ryhmään.

Tällä viikolla siis ohjelmassa agilityharjoittelua, perjantaina jäljestystä ja sunnuntaina mätsäri. Kyllä tämä koiraharrastelu on aikaa vievää :)