Tänään mennään taas pentutr... siis porokoiratreffeille Jästin ja Jästin veljen Hiiren kanssa. Enää ei kuulemma saa sanoa noita pennuiksi, kun kuulemma ne eivät ole enää pentuja.. Pyry mulle pentu AINA! No onhan ne ihan just 1 vuoden ikäisiä. Pitää yrittää muistaa ottaa kamera mukaan, jos vaikka sais kuvia.

Tänään käydään myös kaupoilla Porvoossa, ja yritän saada ostettua Pyrylle uudet valjaat. Nykyiset valjaat tuntuvat olevan vähän liian pienet, hyvä jos pää menee niistä läpi. Aika pitkään saatiin niitä kyllä pidettyäkin. Samalla ostan klikkerin ja rupean naksuttelemaan tuolle koiralle. Aika kun treenataan, niin on helpompi naksuttaa se milloin tekee oikein, kun kehuminen ja nami tulevat aina vähän liian myöhään. Pyry kun on sellainen, että se menee helposti sekaisin, jos ei ole täysin selkeätä mitä sen pitää tehdä. Oppii kyllä tosi helposti kunhan vain ohjaaja on tarpeeksi selkeä ja palkitsee oikeassa kohdassa. Tiettyhän pitää aloittaa siitä aluksi, että naksuttelusta saa palkkioita, ja sitten siirrytään siihen, että tehtävistä saa naksutteluita ja siitä seuraa palkkioita. Voi ehkä auttaa myös koirien ohittelussa.

Jotkut koirathan voidaan ohittaa ihan hyvin, mutta joiden koirien kohdalla sitten Pyry rähisee. Päästiin harjoittelemaan ohittamista yhden pernajalaisen koirakon kanssa tässä, ja päästiin lopulta ohi rähisemättä. Tämä ohittaminen pitäis vaan olla suunniteltua, ja toisen koirakon pitäis vähän osata lukea että milloin ei mennä läheltä ohi. Se onkin hassua, että kaupungillakin kun ihmiset kävelyttää koiriansa, niin jos vastaantuleva murisee/haukkuu, joka on etäisyyttä lisäävä ele, niin pitää kuitenkin mennä siitä ihan läheltä, eikä anneta sitä etäisyyttä vaan pahennetaan vaan tilannetta. Minä ainakin vaihdan puolta tai kävelen toiseen suuntaan, jos vastaantuleva koira rähisee. Mutta pitää jotenkin yrittää hallitusti alkaa harjoittelemaan kaikkien koirien nätisti ohittamista.

Tässä on kuva meidän kotivahdeista: