Tänään oli ensimmäisen kerran alkeisagilityä. Vähän jännitin että mitä siitä tulee, kun kouluttajalla oli vaatimuksena että koira osaa toimia vapaana silloinkin, kun muita koiria juoksentelee siinä vieressä.

Aika hyvin meni. Alussa Pyry rähisi tosin yhdelle koiralle, kun omistaja olisi halunnut tulla moikkaamaan. Ehdin tosin jo vähän sanoa, että ehkä ei oo hyvä idea, tosin siinä mielessä että koiran on hankala koulutuskentällä tietää mitä tehdä ja ettei muita koiria tavata, jos heti aluksi pääsee tervehtimään muita koiria. Kyllä se mun mielipide on (Pyryn kohdalla) että koirat ei tervehdi koulutuksessa toisiaan. Tosin toisten hajujen haistelut olis hyvä tehdä, juuri niin kuin viikkoharjoituksissa tehdään.

Hihnassa Pyry pyrki vaikka kenen koiran suuntaan ja haahuili joka suuntaan, mutta vapaana sain hyvin kontaktin, varsinkin kun ymmärsi siinä vaiheessa että töitä tehdään. Harjoiteltiin odottamista häiriössä (myöskin itse piti tehdä häiriöliikkeitä) ja koira sai tulla vain kuullessaan oikean kutsu-sanan. Tätä pitäisi kyllä harjoitella, koska en ole koskaan tajunnut itse aiheuttaa sitä häiriötä. Sitten harjoiteltiin odottamista ja luoksetuloa, ja seuraamista sen jälkeen vapaana "tolppien" ohi kiemurrellen. Meni ihan hyvin, paitsi että se luoksetulo oli taas niin hidasta että. Ei kyllä tämän päiväisen perusteella voisi uskoa että Pyry tykkää vauhdista.....

Lisäksi harjoiteltiin sellaista, että koiran piti merkistä mennä eteenpäin, tässä kouluttaja opasti käyttämään 'eteen' sanaa mutta meillä se on jo käytössä, kun koiran pitää tulla mun eteeni. Mun pitäisi keksiä joku muu sana sitä varten. Tässä käytin 'etu' sanaa, jotta ainakin jotenkin eroaisi. Pitää keksiä vaan joku parempi, joka sopii suuhun. Sitten harjoiteltiin vielä lopuksi esteiden (puomit maassa) läpi menoa eteen-komennolla, ja Pyryyn tässäkin olisi pitänyt saada vähän enemmän vauhtia. Se hyvä puoli oli, että Pyry pysyi hyvin hallinnassa vapaana, eikä lähtenyt muiden koirien perään, vaikka yksi typerä ihminen heitteli palloa pienelle makkarakoiralle. Yksikin koira karkas ihan Pyryn lähelle, mutta kun se oli istumassa ja odottamassa mun vieressä, niin ei reagoinut häiriöön ollenkaan. Tosin hihnassa sitten reagoi sitäkin enemmän kun yksi beagle lähtikin tuon palloa hakevan koiran perään ja siitä tuli rähinää, Pyryllä on aina sanottavansa kaikissa rähinöissä. Ja muutenkin reagoi todella paljon tuon palloa hakevan koiran touhuihin. Se koira oli myös uros, joten sekin voi vaikuttaa. Kouluttajan oma koirakin oli paikalla ja pyöri välillä vapaana ja ei toi Pyry siitä häiriintynyt. Enemmän häiriintyi sen jatkuvasta haukkumisesta ja rupesi varsinkin alussa ulisemaan/haukkumaan mukana.

Mutta muuten, olen ihan tyytyväinen meidän yhteistyöhön. Se tosin jäi harmittamaan, että kun hihnassa Pyry veti vaikka kenen luo ja itse jouduin aina vetämään takaisin ja komentamaan Pyryä, niin se aiheutti hetkellisesti sen, että Pyry pyrki pois mun luota ja väisti mua. Kun pitää olla niin herkkä koira..