Noniin, ensimmäiset mätsärit takana. Sunnuntaina siis oltiin Kotkassa Kotkan koiraystäväin Seuran hallilla, ja onneksi ei ollut liian iso tapahtuma, eli sopivasti koiria. Alussa käytiin kävelemässä vajaa puoli tuntia lähimaastossa ja sitten tultiin takaisin jonottamaan ilmoittautumista varten. Siinä vaiheessa Pyryllä oli eniten vaikeuksia kun koiria oli edessä ja takana ja aika ahtaasti jonottamassa. Kuitenkin meni aika hyvin, varsinkin kun äiti oli mukana ja välillä piti Pyryä jos tarvi kaivaa osallistumisrahaa tai rokotuskorttia.

Pyryhän meni nyt aikuisiin isoihin koiriin, vastassa oli kyllä lähes ainoastaan rotukoiria (lähinnä villakoiraa, samojedia, collieita ja jotain muita seurakoiratyyppisiä). Onneksi ei ilmoittauduttu ihan heti, joten saatiin odotella pidemmän aikaa vuoroa, ja samalla itse sain katsella miten kehässä pitäisi tehdä. Asettauduttiin vähän sivummas, ja sain hyvin Pyryyn kontaktinkin. (as you see in the photo)

Meillä meni paljon paremmin kuin odotin, vaikka Pyryllä nyt kuono juostessa laahas maata ja seisomisesta esittäessä ei meinannu tulla mitään (kokeili antaa mulle istumista, kun liian kauan seisotin) sekä tuomarin tutkiminen oli hyvin epämukavaa ja sain pitää Pyrystä kiinni, että sai tuomari tutkittua. Antoi Pyry sentään katsoa sitten hampaat ja muuten koplata. Saatiin sininen nauha, ei sijoitusta.

Mutta siis Pyry ei välittänyt sen kummemmin muista koirista ja pystyi jonkin verran keskittymään minuun. Kulkeminen oli hankalaa, kun koiria oli joka puolella, eikä hirveen läheltä Pyryn kanssa kutenkaan voi mennä. Kovasti toivoin näkeväni kotkalaisia porokoiria, mutta sellaisia ei ollut, yksi pentu lapinkoira taisi olla.

Siellä oli yksi typerä schipperken omistaja, joka toi koiransa liian lähelle meitä rähisemään ja pomppimaan kohti (ja oltiin nurkassa josta ei päässyt kauemmas), ja Pyry sai hirveen slaagin ja rupes huutamaan sille (johon yhtyi moni muu koira). Sain rauhotettua Pyryn ja yritin sanoa sen omistajalle, että Pyry pelkää sen koiraa, mutta ei voinyu siirtyä kauemmas, vaikka toinen ulisee mulle siinä vieressä. Onneksi lopulta kaikkosi siitä. Pyry ei todellakaan kestä schipperkejä ollenkaan, tainut olla liikaa nämä muutamat schipperke-kokemukset, jolloin ne on joko rähisseet tai Pyry on joutunut miltei tappelemaan sellaisen kanssa koirapuistossa kun sellainen on yhtäkkiä käynyt päälle (silloin sain kyllä erotettua molemmat).

Noniin, eli tavoitteena olisi sitten osallistua Haminassa järjestettävään mätsäriin seuraavaksi, eli lauantaina 14.4.12 kahden viikon päästä. Ja sitten sen jälkeen seuraavana viikonloppuna onkin meidän viralliset näyttelyt. Vähän suunnittelin, että tuon ryhmänäyttelyn jälkeen seuraavan kerran todennäköisesti osallistun Lappalaiskoirien erikoisnäyttelyyn syksyllä, vaikkakin se järjestetään Laukaalla kolmen tunnin ajomatkan päässä. Nyt Pyry on jo sen verran vanha, että jaksaa sellaista ajoa eikä väsy helposti. Suunnittelin kyllä, että voisin jäädä yöksikin sinne Pyryn kanssa johonkin hotelliin. Kuitenkin tuo erikoisnäyttely kiinnostaa minua eniten, kun siellä on kuitenkin rodun ammattilaiset arvioimassa porokoiria, ja varmasti siellä saa aika totuudenmukaisen arvostelun, ainakin totuudenmukaisemman kuin ryhmänäyttelyssä.