Eilen käytiin vähän kaupungissa harjoittelemassa kontaktin ottamista, ihan vaan selvittääkseni kuinka hyvin pystytään keskittymään lauantaisessa mätsärissä, kun tuo yksi on naapurin nartun lumoissa. Tunnin kävelyn jälkeen sain kontaktin, tosin pienten vastalauseiden säestämänä, kun Pyryn mielestä haistelu on paljon kivempaa kuin treenata. Kuitenkin sain sen lopulta harjoittelemaan seisomista, juoksua yms aika hyvällä kontaktilla, joten on se mahdollista. Tosin siellä lenkillä ei ilmeisesti ollut juoksuisia narttuja liikenteessä.

Tänään käytiin Kotkassa ostamassa uusi näyttelytalutin, kun aikaisemman lukkosysteemin sain rikottua.Toivon mukaan tämä uusi kestää paremmin, samalla ostin semmoisen näyttelynumeropidikesysteemin. Ostosten jälkeen lähettiin sitten viikkoharjoituksiin Heinlahteen. Ehdittiin käydä pienellä lenkillä (jota yleensä ei tehdä Heinlahdessa) ja ilmeisesti lenkin ja juoksujen valloittamana Pyry alkoi heti kiihtymään muita koiria nähdessään ja haukkui ja vinkui ja ulisi ja veti holtittomasti ihan liikaa. Jouduin ennen koulutuksen alkua laittamaan Pyryn välillä autoon "jäähylle", vaikka eihän koirat nyt jäähystä mitään ymmärräkkään. Ainakin sai siellä turvassa rauhassa katsella muita koiria, ja tuntui että sen jälkeen Pyry vähän rauhoittui. Meni tosin jonkin aikaa koulutuksenkin aikana, että aloin saamaan kontaktia.

Ohjaajatäti katsoi onnistuneesti Pyryn hampaat (JEI) ja sitten kun sain lopulta Pyryn huomion, niin teki kyllä mielellään kaikkea mitä pyysin. Tosin kontakti ei ollut kuitenkaan sitä mitä yleensä. Harjoiteltiin pallon ottamista suuhun (mikä onnistuu kotona jo jotenkuten) mutta harjoituksissa Pyry oli kuin ei olisi ikinä kuullutkaan asiasta. Lopulta palkitsin sitä siitä, että kosketti palloa edes jotenkinpäin ja harjoiteltiin muita liikkeitä; sivulletuloa, makaamista sivulla, odottamista, seisomista.. Sitten oli aika maltin/yksinolon, eli koiran piti jäädä ohjaajan kanssa odottamaan kun vein lelun pois. Siinä Pyryllä ei juoksuista huolimatta ollut ongelmia, koska odottaminen on se mitä Pyry osaa (kunhan vaan saa keskityttyä sen verran, että kuulee käskyn). Lisäksi vielä oli namin etsimistä purkkien alta, ja tehtiin myös Pyryn kanssa taas omia liikkeitä, kun ei tuo Pyry kestä sillä tavalla paljoa toistoja missään asiassa. Seuraamista harjoiteltiin myös aika hyvillä tuloksilla.

Joten ehkä pystytään menemään mätsäriin, kunhan vain Pyry saa tarpeeksi aikaa, että se voi keskittyä minuunkin. Ei siis ihan ensimmäiseksi jonoon voida mennä. Vähän laskeskelin, että Nemin juoksut pitäisi olla loppunut ensi viikon loppuun mennessä, joten toivon että ryhmänäyttelyyn mennessä olisin saanut jokseenkin-kuuliaisen koirani takaisin.