Maanantaina käytiin jäljellä, eli Pyrylle tehtii aika pitkä ihmisjälki, jossa oli yksi 90 asteen kulma. Pyry ei tällä kertaa päässyt haistelemaan etukäteen ihmistä, vaan jäljelle lähdettiin merkkipaikasta, johon oli jätetty etsittävän ihmisen huivi. Pyry lähti jäljelle vauhdilla, ja aika suoraan löysi ihmisensä. Aika hienoa. Seuraavan kerran jälkitreenit on sitten heinäkuun alussa, kun minullakin alkaa loma. Maanantaina käytiin Porvoon liikekirjanpidossakin toimistolla katsomassa vanhoja työkavereita ja Pyry pääsi tapaamaan taas kaikkia ihmisiä. Hissiin menokin meni todella hyvin.

Tiistaina meillä oli rankka päivä, eka mentiin Lapinjärvelle mätsäriin (joka oli tosi mukava tapahtuma), mutta oltiin siellä Jästin ja Hipun kanssa (siis oli siellä meitä omistajiakin), ja Jästi turhautuneena haukkui paljon, ja Pyry sitten ulisi Jästille. Meillä tuomarina oli sellainen nainen, jolla itsellään oli myös porokoiria, ja kehui että Pyryllä on hyvä rakenne, mutta vielä on kovin kesken ja haja-asentoiset korvat. Mutta muutaman vuoden aikana kehittyy varmaan ihan mukavasti, ja Pyryn ilmeestä ja päästä tykkäsi paljon. Treenattiin siinä sitten hampaiden katsomista, ja tottahan Pyry sitten peruutti pois tuomarista, ja tuomari antoi neuvoja että miten kannattaa koiraa pitää jotta se ei pääse pois. Ja sanoi, että varmasti alkaa mennä käyttäytyminen kehässä paremmin, kun ikää tulee lisää.

Saatiin sininen, mutta sinisten kehään ei keritty kun piti lähteä puol kahdeksan aikaan alkavaan agilityyn. Jästin haukkuminen sai Pyryltä kaiken huomion, ja juostessakin meinasi yrittää pois kehästä Jästin luo. Saatiin ihan vielä kirjallinen arvio tuomarilta: "Ikäistään kypsemmän oloinen nuori mies, jolla epäluulo hampaiden katsomisen kanssa, joka voitettavissa, ihana ilme": Yleisvaikutelma sekä pää ja ilme saivat arvosanan erittäin hyvä, ja turkki hyvän (hilseili järjettömästi kun oli stressannut). Liikunta, luonne ja esiintyminen saivat hyvän myös.

Minä ja Pyry Lapinjärven mätsärissä:

Agilityssä tehtiin sitten ihan oikeata rataa; puomi, rykelmä hyppyesteitä joista piti edetätietyllä tavalla tietystä suunnasta ja sitten viimeisenä A-este. Piti käyttää valssia ja kaikkea jonka nimiä en muista. Yllättävän hyvin kyllä meni, vaikka sieltä metsän suunnalta kuului jotain kolinaa, niin Pyry pysähteli usein puhisemaan ja haukkumaan sinne päin. Vähän pitää vaan enemmän harjoitella noita. Ja kepit meni tosi hyvin. A-esteellä Pyry menee edelleen vauhdilla, ja kerran ainoastaan olen saanut sen hidastamaan siten, että pysähtyy kontaktille. Aika kiva, ja aika hyvin meni vaikka oltiin eka mätsärissä, ja siellä vielä jouduin paljon komentamaan Pyryä.

Tänään oltiin Kotkan Kivan tokavikalla kerralla, ja siis koirakävelyllä. Sielläpä oli yksi narttu, jolla piti olla juoksut ohi (mutta ei Pyryn mielestä), ja sitä se vouhkas sitten aina kun käveltiin sen nartun takana. Pyrin kyllä kävelemään niiden edessä.

Ja sitten huomenna tokoa ja lauantaina näyttely!