Käytiin helatorstaina Jästin ja Pyryn kanssa mätsärissä ensimmäistä kertaa. Odotukset eivät olleet kovin suuret, kun tiedettiin kuinka kovalla metelillä osaavat saada kaaosta aikaan. Kuitenkin meni aika hyvin! Alussa tietty huusivat muille koirille heti autosta ulos tullessa, mutta sitten käytiin vähän kävelemässä muualla ja sen jälkeen mentiin Pyryn kanssa jonottamaan ilmoittautumista ja Jästi meni autoon odottamaan ja ilmoittautumisen jälkeen käytiin kävelemässä näyttelyalue läpi. Sitten Jästi vuorostaan sai käydä ilmoittautumassa ja kiertämässä aluetta kun Pyry odotti autossa. Sitten sen jälkeen yhdistettiin porosemme, ja osasivat käyttäytyäkin. Mätsäri oli kyllä aika pieni, ja se sopi hyvin meidän tarpeisiin.

Jästillä meni kehässä hyvin, vaikka tulikin sininen ja ei sijoitusta. Meillä ei Pyryn kanssa mennyt niinkään hyvin. Pyry etsi kehässä koko ajan Jästiä ja reagoi kaikkien muiden koirien haukkuihin heti, ja ei suostunut seisomaan mitenkään suorassa kun silloin olisi joutunut olemaan poispäin Jästistä. Ei onneksi haukkunut tai ulissut Jästin perään. Tosin jos Jästi olisi haukkunut, niin Pyry olisi varmasti ruvennut ulisemaan Jästille takaisin. Ravaaminen tosin meni aika hienosti. Eli saatiin sininen. Sitten molemmat sai olla sinisten kehässä ja Jästi Pyryn takana (yksi koira välissä), niin Pyryhän meni melkein takaperin siinä kehässä ravatessa eikä suostunut seisomaan oikein päin, vaan Jästiä kohti. Juostessa Pyryllä meni mielenkiinto, ja alkoi vikuroimaan pois hihnasta, ja pääsikin irti. Onneksi nopeasti otin Pyryä niskasta ja sain takaisin näyttelyhihnan pujotettua ja saatiin jono taas liikkeelle. Ja mun mielestä vielä haukkui kehässä. Eipä ihme ettei tullut sijoitusta Mutta muuten odottelu ja muu meni hyvin, koska pojista oli toisilleen seuraa. Eli tässä pitää sitten vaan harjoitella Jästistä erossa oloa, ja toimimista kun Jästi on kauempana.

Tän viikkoinen agility- ja jäljestys peruuntuivat, harmi. Ollaan tänään sunnuntaina tosin harjoiteltu aika vapaasti agilityä tuolla meidän pihalla, lähinnä putkea, hyppyä ja pituutta. Vähän myös keppejäkin. Olen käyttänyt nyt kotona palkkiona palloa ja sillä saan Pyrylle enemmän vauhtia. Ihan agiharkoissa en ehkä uskalla käyttää palloa, kun sitten voi tulla konflikteja muiden koirien kanssa.

Tässä tämmöinen kuva Pyrystä eiliseltä: