Tänään Pyry täytti 4 kuukautta, eli 16 viikkoa. Nyt se on sitten ollut meillä 2 kuukautta, ja onhan se aika mennyt nopeasti. Pyry on tällä hetkellä suht. sisäsiisti, siis ei mielellään sisälle mitään tee, ja ainoastaan tekee sisälle jos on pakko (ei oo ketään päästämässä ulos). Aikaisemminhan Pyry teki pissat jos käynnistin imurin, mutta nytkin se on jo ihan tuttu juttu.

Tällä viikolla aloitettin pentukoulu. Maanantaina kävin luennolla ilman koiraa, ja torstaina käytiin sitten Pyryn kanssa. Tiistaina lisäksi käytiin Porvoossa kävelemässä ja olihan siellä paljon ihmeteltävää, saa nähdä että lopettaakohan tuo jossain vaiheessa tuon haukkumisen muille koirille kun ei pääse niitä tapaamaan. Tiistaina käytiin myös eläinkaupassa, josta valittiin Pyrylle uusi kaulapanta.

Pentukoulussa torstaina oli myös Pyryssä pitelemistä, kun kaverikoiruus Jästi oli mukana, ja aina Jästin haukkuessa Pyrykin innostui haukkumaan. Muutenkin veti kokoajan, ja vinkui ja oli levoton, hyvinkin turhautunut. Koulutusosuudessa ei hirveesti oltu kuuloetäisyydellä kun piti mennä kauemmas aina kun tuo aloi turhautumaan kun ei päässyt Jästin luo tai muiden koirien luo. Sitten siellä oli myös ilkeitä muurahaisia, joten aika tyhmä paikka Pyryn mielestä. Onneksi lopuksi pääsi leikkimään Jästin kanssa, niin jäi vähän parempi maku suuhun. Koulutusosuudessa esim. "Jätä"-pyyntöä harjoitellessa ei Pyryä mitkään juustonpalat tai makkaranpalat kiinnostaneet, kun se Jästi ilmoitteli paikallaolostaan aika ajoin. Samoin Pyry meinasi haukkua kaikille muille koirille koko ajan, kun ei päässyt tapaaaman niitä.

Eipä olla hirveesti ehditty opettelemaan noita pentukurssin antimia, mutta tänään voisi kokeilla jos ehtisi. Nyt on ollut niin kuumat säät, joten Pyryä ei nuo koulutusherkut hirveesti kiinnosta.

Tänä viikonloppuna Pyryllä oli vieraana perhoskoirauros Luca, joka ei aina ollut kovin innostunut Pyryn leikkiinkutsuista ja rähisi aina ajoittain Pyrylle. Välillä Luca sitten vähän jaksoi leikkiä Pyryn kanssa. Ja muuten tulivat sitten hyvin toimeen. Se kyllä huomattiin, että Pyry menee väliin jos Luca oli liian lähellä Nekkua tai toisinpäin. Sepä huomattiin myös, että on se hankala pitää koiraa (Lucaa) pois sohvalta, kun koira on tottunut pääsemään sohvalle, ja meillä taas se ei ole suotavaa. Kun pitäisi kieltää niin koiraa kuin omistajiakin sinne sohvalle pääsemisessä..

Huomenna taas on pentukurssin aika, ja onneksi se on vähän myöhemmin seiskalta, että varmasti on vähän viileämpääkin silloin. Pitää keksiä joku sotasuunnitelma sen varalle, että jos ei menis niin puihin siellä käynti kuin viimeeksi.

Painon ja korkeuden pitää vielä mitata tässä jossain vaiheessa kunhan tuo tuosta nousee nukkumasta jossain vaiheessa.