Nyt ollaan käyty kahtena kertana harjoittelemassa laahausjälkeä (Pyryllä veri ja peuran sorkka), ja nyt kerran ihmisjälkeä. Vielä on yksi kerta ihmisjälkeä. Sen jälkeen käydään sitten jäljestysharkoissa sekä taidan itse tehdä välillä Pyrylle tuonne metsiin verijälkiä.

Viimeeksi laahausjäljestyksessä meni ihan hyvin, paitsi Pyry oli hirvittävän kiinnostunut tyttöjen hajuista. Tehtiin useamman kymmenen metrin verijälki jossa oli mutka. Tänään käytiin ihmisjäljellä, eli ihminen syöttää Pyrylle namia ja Pyry saa samalla hajun ihmisestä ja sitten ihmisen käsineen tms perusteella koiran pitäisi löytää ihminen. No olishan tuo mennyt hyvin. Paitsi kun ihmisen hanskassa oli myös narttu-akitan sulotuoksuja,, joita piti hanskasta ihan nuolla, niin koko matka menikin sitten merkatessa ja ruopiessa maata.... mutta kyllähän ne namit ja ihminen löyty. Kyllä Pyrylle oli parasta kun sai ihmisten kanssa tulla takaisin autolle, se kävi vuoronperään kaikkien ihmisten luona rapsuteltavana.

Agilityssä tiistaina meidän ohjaaja oli iltavuorossa, joten toinen ohjaaja tuurasi. Pyry itseasiassa kuunteli tosi hyvin, ja kaikki kontaktit menivät tosi hyvin, samoin tunneli ja kepit. Uutena juttuna oli muuri, pituushyppy ja rengas. Kaikki meni hienosti mun mielestä. Myöskin lopulta oli (mikähän lie sen nimi olikaan) mutta siis koiran lähettäminen esteelle koiran oikealta puolelta ja siirtymällä sen jälkeen oikealle ohjaamaan seuraavalle esteelle. Pyry oli koko ajan hyvin kontaktissa muutenkin ja muut koirat sai olla. Paitsi... niin kepeillä oli lähellä kaksi uroskoiraa tauolla, ja niille tuli riitaa, jolloin Pyry karkas niitten luo erotuomariks, mutta ehdin kieltämään Pyryä siten, että se ei mennyt suoraan niitten luo. Kyseessä oli sellainen beagleuros, jonka kanssa olisi varmasti tullut jonkinlainen tappelu.

Mutta sitten kontaktiesteellä (jouduin pitämään Pyryn hetken kiinni, kun ohitse meni koiranulkoiluttaja) mutta sen jälkeen vielä yksi toinen harjoittelija heitti palloa koirallensa palkinnoksi ja heitti sen sitten meidän lähelle, jolloin vieras koira (pieni harmaa puudelin tapainen) juoksi myöskin meitä kohti, jolloin en ehtinyt ajoissa kieltämään Pyryä, ja Pyryhän lähti tuon koiran perään. Se tosin huolestutti että Pyry lähti jahtaamaan mielestäni saalistusmielessä koiraa ja ehti saamaankin kiinni, jolloin se jahdattava koira pelästyi ja kiljaisi ja sillä hetkellä onneksi meidän ohjaaja sai Pyryn kaulapannasta. Ei ainakaan vaikuttanut että toinen koira olisi mitenkään saanut traumoja, kun ihan normaalisti senkin jälkeen harjoittelivat. Että näin. Pitää varautua reagoimaan nopeammin ja etukäteen noihin tilanteisiin, ettei mitään käy. Muutenhan tuonkin jälkeen Pyry pystyi hyvin työskentelemään rauhassa eikä pyrkinyt kenenkään luo.

Lauantaina olisi tavoitteena harjotiella (jos ei sada) putkea, tuota ohjaamista, takaa kiertämistä ja kontakteja sekä eteenpäin menoa. Ja lisäksi pitäisi harjoitella koiran pitämistä oikealla puolella kun tokossa pidetään aina vasemmalla.

Tuo agilitysessio vaikutti sitten seuraavan päivän viikkoharjoituksiin, jolloin Pyry toimi tosi hyvin ja jaksoi keskittyä. Harjoiteltiin siellä koirien keskellä ravaamista ja seisomista ja hienostihan se meni. Tosin ei tutusta paikasta ole enää häiriöksi. Ensi viikolla mennään helatorstaina mätsäriin Jästin ja Suskin kanssa, joten taitaa olla ihan hyvä että tiistaina on agilityä ja viikkoharjoitukset keskiviikkona. VIelä vähän väsytetään koirat ennen sinne menoa, etteivät ole parhaimmassa äänessä siellä. Saa nähdä miten menee, mutta joskushan sitä on harjoiteltava.

Oltiin sunnuntaina Pyryn kanssa Kouvolassa mätsärissä, ja ei mitenkään paremmin mennyt kuin aikaisemminkaan. Kyllähän tuo seisoi ja ravasi, mutta mielenkiinto oli kaikkialla muualla kuin minussa (paitsi grillimakkaraa syödessä). Kuitenkin voitettiinkin sinisten ryhmän ykkössija ja saatiin palkintoja. Olisi ilmeisesti pitänyt jäädä vielä loppukilpailuihin, mutta kun koskaan ei ole mitään voitettu, niin en tajunnut jäädä paikan päälle. Hups. Mutta Pyry olikin aika väsynyt, joten olihan se ihan hyvä lähteäkin.

Tässä muutama kuva koitoksesta:

Minä ja Pyry ykköspallilla:

Tuomari kehui hienoksi koiraksi

Yllättyneenä pois kehästä

Ja tässä vielä Pyry sinisten ykkösenä:

Meillä varmistui tokon alkeetkin, eli se alkaa torstaisin 7.6.2012 alkaen. Sitten seuraavana lauantaina onkin meidän näyttely. Vielä pitäisi käydä tuossa helatorstain mätsärissä ja Karhulassa 24.5.2012 mätsärissä.