Viime viikolla oltiin keskiviikkona ja torstaina mätsärissä. Keskiviikkona oltiin Porvoossa SLY:n mätsärissä. Siellä oli miestuomari (Pyry antoi hienosti katsoa hampaat), joka katsoi oikeastaan pelkästään liikkeitä. Saatiin punainen nauha, ja punaisessa kehässä saatiin sitten juosta varmaan 20 minuuttia, kun tuomari valitsi mieleisiään. Mätsärissä oli paljon saksanpaimenkoiria, ja tuomari halusi palkita ja jopa palkitsi juuri noita aggressiivisia, jotka rähisi muille koirille. Tässä oli siis vaan liikkeet ja ulkonäkö palkitsevinta, ja käytös tai yhteistyö ohjaajansa kanssa ei niinkään. 

Tässä minä ja Pyry odottelemassa:

Ja Hippu ja Pyry odottelemassa:

Harjoiteltiin seisomista ennen kehää:

Ja kehässä:

Huom! Alla kuvassa täti takana oli ulkopuolisena apuna jollekin koiralle. Tosi ärsyttävää, kun vinkulelulla vingutteli kokoajan. Häiritsi varmaan aika paljon muita esiintyjiä. Pyryä ei itseasiassa se häirinnyt, minua nyt enemmänkin.

Torstaina käytiin sitten Kotkassa mätsärissä, ja siellä oli vaan 10 isoa koiraa. Saatiin sininen, ja sinisten kehässä puuttui yksi koira, joten oltiin viimeinen ja neljännellä sijalla, mutta saatiin silti palkinto ja ruusuke. Kaikki muut koirat oli kyllä tosi hyviä ja esitettiin hyvin. Kaikki taidettiin esittää aikalailla asettelemalla jalkoja ja pitelemällä asennossa, joten eipä me hirveesti siinä loistettu, kun en esitä koiraani sen kummemmin.  Oltiin tossa mätsärissä yksin ilman apuja, koska äiti ei päässytkään mukaan silloin. 

Sitten viikonloppuna lähinnä harjoiteltiin agilitylähestymisiä kotipihalla ja joka päivä olen pyrkinyt vähän harjoittelemaan seisomista Pyryn kanssa. Vähän pidempiä aikoja kerrallaan.

Tällä viikolla agilityssä sitten tehtiinkin ihan rata, ja saatiin harjoitella muutamia kertoja. Ekoilla kerroilla itse olin vähän myöhässä ja vikoilla kerroilla meni ihan hyvin, paitsi itse törmäilin esteisiin. Pyryhän olisi nopea ja hyvä, mutta itse olen liian hidas. Kouluttajakin sanoi, että hyppyesteillä Pyry hypätessään nappasi aina jotain hyttysiä samalla, tosi hauskan näköistä. Vähän piti harjoitella valssia tietyillä esteillä. Tänä viikonloppuna olis tarkoitus harjoitella noita juttuja itsekseen. Muuten odotellessa sitten harjoiteltiin keppejä, ja aika hyvin nyt hiffasi eri suunnista kepeille menon. Sitten harjoiteltiin myös vähän A-estettä, mutta siinä Pyryllä edelleen tuppaa olemaan liikaa vauhtia tullessa alas, ettei ehdi pysähtymään kontaktille. Puomiesteellä hienosti pysähtyy kontaktille 

Keskiviikkona käytiin sitten viikkoharjoituksissa, jossa harjoiteltiin seisomista liikkeestä ja luoksetuloa sekä yksin oloa. Kaikki meni aika hienosti, että nyt pitäis harjoitella koiran jättämistä seisomaan. Olen harjoitellut nyt ilman käsimerkkiä, ja se on hieman vaikeampaa. Harjoiteltiin odottaessa yksinoloon osallistumista A-esteellä, ja siinä sain Pyryn menemään alas hitaammin, ja pysähtymään kontaktille. Pitää vaan Pyryn ollessa ylhäällä, niin hidastaa kädellä tai namilla, ja sitten päästään hyvin oikeaan kohtaan.

Ensi viikolla on sitten hurja viikko. Maanantaina päästään suorittamaan viimeinen kurssikerta jäljestyksestä Kulloossa (ihmisjälkeä), tiistaina viimeinen agilitykerta alkeisagista, keskiviikkona olis tarkoitus mennä Lahteen mätsäriin harjoittelemaan. Tiistaina olis myös Lapinjärvellä mätsäri, mutta menis vähän tiukille osallistua siihen ja puol kasiksi osallistua agilityyn Loviisassa. Pitää miettiä kerkiäiskö. Torstaina alkaa tokon alkeet vihdoinkin ja perjantai on vapaa. Lauantaina onkin sitten Iitissä Ravilinnassa ryhmänäyttely, jonne osallistuu 7 porokoiraa. Seuraavalla viikolla onkin sitten Kotkassa sunnuntaina KV-näyttely, jossa on myös 7 porokoiraa. Tähän on tarkoitus ollut vähän harjoitella enemmän, jotta isommassa näyttelyssä Pyry vähän paremmin olisi kuulolla.

Ainiin, pitäis jotenkin saada harjoiteltua sitä, että muut vieraat ihmiset katsoisivat Pyryn hampaita. Nyt pari kertaa kun on mätsäreissä ollut miehiä, niin he ovat saaneet katsoa hampaat ihan hyvin, mutta naistuomareille ei meinaa näyttää. Just viime viikolla viikkoharjoituksissa pyysin kouluttajaa katsomaan Pyryn hampaita, eikä millään meinannut taas antaa, yrittää siis peruuttaa pois. Sinänsä hyvä että Iitissä on miestuomari, Tapani Pukkila, niin varmaan näyttää hampaat aika hyvin, mutta sitten Kotkassa on naistuomari Leila Kärkäs, joten tuota olisi hyvä harjoitella. En tiedä niin paljoa ihmisiä että voisi harjoitella Pyrylle vieraiden ihmisten kanssa. Tuttujen ihmisten kun antaa aika lailla katsoa hampaat. Onneks on toi yks mätsäri tuossa ensi viikolla niin siellä pääsee taas harjoittelemaan.