Tässä on pääsiäisen aikana sattunut ja tapahtunut.

Tänään pääsiäismaanantaina käytiin Loviisan Koirien yhteislenkillä, ja Pyry meni yllättävän hyvin. Vähän oli rauhaton alussa, ja aina jos joku muu nosti metelin Pyry kyllä yhtyi siihen, mutta lopetti pyydettäessä. Mutta tais muuten haukkua kaikken vähiten. Sen verran kierroksilla kuitenkin oli, että ei pystynyt ottamaan namia oikein missään vaiheessa. Muutaman kerran ihan rupes seuraamaan silleen että ottais namia, ja pari kertaa ottikin, mutta muuten ei maistunut. No voi tuo johtua osittain myös narttujen juoksuistakin ettei ruoka kelpaa. Tosi nätisti käveli muiden mukana, ja vaikka muutamat muut koirat rähis, niin ei pahemmin niille vastannut ja uskoi heti minua, ettei kannata.

Nätisti suurimman osan ajasta käveliki, paitsi pari kertaa Pyry alkoi sitten vetämään, ja sinkoilemaan joka suuntaan, ja vielä sitten sellaisessa kohdassa missä ei olisi ollut tilaa hirveesti tehdä sitä, ja sain sitten pyöriä holtittomasti koirani perässä yrittäen pitää jotain kontrollia. Muutenkin kun en ole tottunut enää että Pyry vetäis, niin sai taas pitää ihan kunnolla kiinni, kun veto tuntui niin voimakkaalta. Viime keskiviikkonahan Karhulassa koirakävelyllä veti ainakin yli puolet matkasta, ja silloinkin oli kädet ihan muussina. Onneksi nyt ei vetänyt sen enempää. Matkaan liittyi myös toinen porokoira, Mökötuvan kennelistä Ansa. Todella kaunis tyttö! Pyry olis tykännyt siitä, mutta Ansa ärähti sellaiseen sävyyn, että se ei halunnut tutustua Pyryyn..

Noniiiin.. sitten.. lauantaina Janin kanssa ulkona ollessaan lähti siis sinne hevoskärryjen perään (oli mukana myös koirakaveri Piki) hiekkatielle, ja sai sitä lähteä sitten perään. No tuo Pikin omistaja päästi Pyryn tullessa lähelle Pikin vapaaksi, kun ei tiennyt miten Pyry reagoi hevoseen, siellä ne sitten yhdessä kirmasi hevoskärryjen edellä.. Sitten tuo sai kärryt käännettyä tuolla mutkassa, ja tuli takaisin meidän koiran kanssa.. tosi hienoa, ei ollut kuulemma kuunnellut enää mitään siinä vaiheessa kun lähti hevoskärryjen luo.

Eilen sunnuntaina oli toinen kiva tapahtuma. Mentiin ulos kun oltiin lähdössä Myrskylään ja puhuttiin Janin kaverin kanssa ulkona, ja tuossa kävelytiellä meni naapurin narttu ja uros omistajansa kanssa. Heti kun Pyry huomas ne (ennen meitä), se lähti tuonne rajalle rähisemään ja vaikka vältin perään menemistä ja yritin kutsua luokse, niin ei, mitään ei kuulla, ja siinä se sit lähti sinne kävelytielle noitten perään. Liekö haistanut naapurin Nemin juoksut kun lähti. Niin siis Nemillä oli juoksut (mikä ollaan huomattu että ovat tuloillaan muutenkin tuon käyttäytymisestä) ja emäntä yritti kovasti istuttaa Nemiä, ettei Pyry pääse tekemään mitään. Jouduin hakemaan ryökäleen pois sieltä sitten, kun ei tullut vaikka kutsuin uudelleen. En olisi halunnut mennä kävelytielle koska sitten tuo voisi kuvitella että se olisi sallittua.

Nyt haistettuaan mistä tuo ihana nartun juoksujen haju tulee, Pyry ei ole paljoa syönnyt, vinkuu, ulisee tai viheltää niin sisällä kuin ulkona. Aina kun itse liikkuu tai ei liikukkaan, Pyry yrittää ulos. Pienen veden latkimisenkin jälkeen olisi pitänyt päästä ulos. Sitten kun pääsee ulos, niin pissata ei voi meidän pihalle, vaan kaikki merkit pitäisi säästää tuonne yleisille teille, missä Nemikin kulkee, tai kaikkein mieluiten tuonne naapurin lähistölle. Eilen illalla ja tänä aamuna oli hankalaa, kun piti yrittää pissattaa Pyry pihalla, ja herra ei suostunut mitään tekemään, kun halusi vain mennä tuonne Krouvintielle tai kävelytielle tekemään näkyviin merkit. Siinä sitten sai pidättää pidemmän aikaa, kun en suostunut lähtemään muualle kävelemään sen kanssa. Jos käydään kävelemässä, eniten merkkejä ja kuopsutusmerkkejä jätetään naapurin/Nemin lähelle ja sit vingutaan kun ei päästä Nemin luo.. aaargh.. toivottavasti tuo loppuu lähiaikoina, kun tuo on samalla täysin keskittymiskyvytön eikä pystytä harjoittelemaan mitään näyttelyä varten, kun tuo vaan ulisee narttujen perään. Huoh

Muuten aikataulut on julkaistu meidän Kouvolan ryhmänäyttelyyn ja (jos meidän ilmoittautuminen on mennyt läpi) niin siellä näyttelyssä on yhteensä kaksi porokoiraa, joista toinen on Pyry. Ei pitäisi ainakaan kehässä tulla ahdasta (jos edes ollaan samassa luokassa). Vähän jännittää tuo näyttely, kun tuomarina tosiaan on sellainen tuomari, joka on hyvin tiukka siinä että kehässä pitää osata käyttäytyä ja tarkka rakenteesta ja liikkumisesta. No ainakaan Pyryn ei pitäis rähjätä kehässä kellekään ylimääräisille. Ja nyt toivotaan ettei samassa näyttelyssä ole juoksuisia narttuja, koska silloin ei ole mitään mahdollisuutta Pyryn keskittyä mihinkään. Kuulemma sellaisia kun saa näyttelyyn epäreilusti tuoda.