Mittasin Pyryn vaa'alla, joka kertoo Pyryn olevan 7,9 kiloa. Tänään annetaan Pyrylle matokuuri, kun ensi viikolla tai sitten seuraavan viikon alussa annetaan ensimmäinen rokotus. Tänä viikonloppunahan Pyry on 11 viikkoa, ja seuraavalla viikolla 12 viikkoa, eli jo 3 kuukautta!!

Tänään käytiin työpaikalla Porvoossa Pyryn kanssa. Avoimesti Pyry kyllä tutustuu kaikkiin ihmisiin, eikä arkaile ollenkaan. Matkalla tavattiin myös pieniä lapsia, joita käytiin tervehtimässä alkukummastelujen jälkeen. Lapsien äiti kysyi että onkohan tämä lapinporokoira , mutta sitten kysyikin että meinaanko lähteä metsälle sen kanssa.... Noh, ehkä mieluummin poroja paimentamaan... Hissi työpaikalle oli vähän kumma juttu, mutta siitä selvittiin. Automatka oli suuntaansa puoli tuntia, ja ensimmäisen 2 minuutin vinkumisen jälkeen Pyry nukkui hyvin matkat. Käytiin myös eläintarvikekaupassa, ja ihan hyvin sinnekin uteliaana tuli mukaan, vaikka ovi kilkatti kovaäänisesti. Kiva kaupantäti antoi herkkuakin

Nyt sitten tänään ja viikonloppuna pitää harjoitella oikein kunnolla tuota yksin jäämistä, koska maanantaina lähden töihin. Pyrin kyllä lähtemään töistä aikaseen kotiin, jotta Pyry ei joudu edes 8 tuntia oleman yksin. Saa nähdä saadaanko se tottumaan yksin jäämiseen pentuportin taakse. Olen kyllä harjoitellut Pyryn kanssa jonkin verran tuota yksin jäämistä, mutta harjoiteltavaa vielä on.

Tähän mennessä ollaan siis harjoiteltu muun muassa istumaan menoa ja maahanmenoa. Istuminen on ollut itsestäänselvyys jo 8-viikkoisena, mutta maahanmeno onnistuu vain käsimerkillä. Myös odottamista ollaan jonkin verran harjoiteltu ja luoksetuloa. Oman nimensä Pyry kyllä tunnistaa, ja katsahtaa yleensä minuun kun kutsun nimellä. Tarkoitushan on nimen mainitsemalla vain saada Pyryn huomio, ja sitten erikseen kutsutaan "tänne"-pyynnöllä. Luoksetuleminen siis onnistuu, jos EI OLE MITÄÄN MUUTA mielenkiintoista näkyvillä.

Pyry on syönyt vähän huonosti oikeastaan kokoajan, ja tuntuu että ei lisäpaino ainakaan pahaa tee. Mutta kokeillaan nyt "uutta" tapaa antaa ruoka, eli turvotetaan useamman tunnin, jotta nappulat menevät muussiksi. Nimittäin näin kasvattaja on tehnyt (joka muistettiin vasta tänään), ja tällä tavalla tosiaan Pyry söi taas pitkästä aikaa koko ruoka-annoksensa. Aikaisemmin turvotettiin vain puoli tuntia. No tätä seurataan.

Pyryllä on tuossa aikaisemmin ollut maha löysällä, mutta se voi johtua antibioottikuurista, syömättömyydestä tai siitä että sen pitää maistaa joka ikistä asiaa mitä tulee eteen. Nyt muutaman päivän maha on ollut ihan kunnossa, että parempaan suuntaan ollaan taas menossa

Käytiin muuten tuossa alkuviikosta Loviisan keskustassa taas pyörimässä, ja suht rauhallisesti meni kävelyt. Pyry vaan olisi mielellään jäänyt katselemaan menoa paikalleen useammaksi tunniksi. Meidän huonoksi onneksi alkoi sataa kaatamalla, jolloin Pyry ei ollut oikein halukas liikkumaan mihinkään. Lisäksi ränneistä tuleva vesi oli aika järkkyä. Tavattiin siellä mies, joka kysyi että onko tämä lapinkoira. Eli aika läheltä liippasi.